Naar hoofdinhoud

Vrijwilligers krijgen scholing 'stress te lijf'

26 maart 2019

Twee keer per jaar organiseert Zorggroep Charim een interessante scholingsavond voor vrijwilligers.

Op deze avond waren er twee gast sprekers uitgenodigd. Esther Hek, medewerker van Charim heeft het eerste deel van de avond verzorgd.
Wat is stress nu eigenlijk, wat doet het met je lichaam en wat is de functie ervan. Door het aanleren van een ontspanningsoefening (die je heel goed op een later moment zelf kunt toepassen) ben je in het hier en nu. En ben je je bewust van je eigen lichaam. Esther gaf een oefening die op de lachspieren werkte. Zodat je zelf kunt ervaren wat het resultaat is van je prestatievermogen als je meer ontspannen bent. Tot slot gaf ze ons tien gouden tips mee. 
Het tweede deel van de avond werd verzorgd door Gerard van de Lagemaat.
Gerard is vrijwilliger bij de Hospice De Wingerd. Hij past daar wekelijks de hand en voetmassage techniek toe. In deze workshop beperkten we ons tot de handmassage. Ook in andere locaties kan deze handeling een meerwaarde zijn. Het is een moment van contact, het werkt ontspannend en kan de onrust afnemen.
Na uitleg over de uitwerking van de verschillende geuren oliën en de techniek, is er ijverig geoefend. We kijken terug op een interessante, leerzame en gezellige avond!


We hebben nog veel nieuwe vrijwilligers nodig, zoals u kunt zien op de vacaturepagina. Kent of bent u iemand die vrijwilligerswerk wil doen? Tip iemand of meld u zich aan. Wie weet bent u bij de volgende scholingsavond van de partij!