Naar hoofdinhoud

Introductiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers

5 juni 2018

Elk jaar verwelkomt Zorggroep Charim nieuwe vrijwilligers. Deze vrijwilligers krijgen een goede basis mee om hun werk goed te kunnen doen. Op woensdag 9 mei 2018 was er een introductiebijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers.

Op deze avond kregen de vrijwilligers drie workshops aangeboden. De onderwerpen slikproblemen, Til & Transfer en hygiëne stonden elk centraal in een workshop. In de workshop ‘Omgaan met slikproblemen’ legde een logopedist van Charim uit hoe het slikproces werkt en wat de risicio’s zijn als ouderen slikproblemen hebben. Waar kun je op letten om dit te voorkomen of te verminderen?

Rolstoelervaring
Een fysiotherapeut van Charim leidde de workshop ‘Til & Transfer’. Waar moet je op letten als je iemand begeleid die gebruikt maakt van een rollator? Hoe help je iemand bij het opstaan uit een stoel? Er werden tijdens de workshop ook tips en tricks uitgewisseld over het duwen van een rolstoel. En niet minder belangrijk: vrijwilligers mochten zelf ervaren hoe het is om geduwd te worden.

In de workshop ‘Hygiëne’ kregen de vrijwilligers uitleg over de hygiënemaatregelen die nodig zijn in een zorginstelling. Er werd verteld wat aandachtspunten zijn. Tevens werd uitgebreid uitleg gegeven over goede handhygiëne en het belang daarvan.  

Waardevolle tips
Deelnemers kregen waardevolle tips die zij direct in de praktijk kunnen toepassen. De avond werd gehouden op locatie ’t Boveneind in Veenendaal.

We hebben nog veel nieuwe vrijwilligers nodig, zoals u kunt zien op de vacaturepagina. Kent of bent u iemand die vrijwilligerswerk wil doen? Tip iemand of meld u zich aan. We hopen op de volgende introductieavond weer veel nieuwe vrijwilligers te verwelkomen. Wie weet tot dan!