Naar hoofdinhoud

Het verhaal van Tineke

23 april 2019

 

“De grote glimlach die hij de bewoners bezorgt vergeet je nooit meer!”

De opname van haar opa leidde ertoe dat Tineke van Verseveld (33) zich aanmeldde als vrijwilliger bij ’t Boveneind. Sinds die tijd schenkt ze elke woensdagmorgen koffie en thee aan de bewoners op de derde verdieping.

“Na het overlijden van mijn oma was zelfstandig wonen voor mijn opa geen optie meer. Gelukkig kwam er snel een plekje vrij in ‘t Boveneind. Helaas ging het lichamelijk slechter met opa.”

Tineke ging in die tijd wekelijks met haar zoontje op bezoek bij haar opa. Tijdens zijn sterfbed heeft ze daar samen met haar moeder en zusje extra tijd doorgebracht.

“Wat ons toen opviel is dat het verplegend personeel echt de tijd voor ons wilde nemen en opa, juist aan het einde van zijn leven, nog goed wilde blijven verzorgen. Toen heb ik mij voorgenomen om vrijwilligerswerk te gaan doen om hen te ondersteunen.
Overal om je heen hoor je het, ik ben druk, kom nergens aan toe en ik moet zoveel. Om eerlijk te zijn kan ik dit ook over mijzelf afroepen! Daarom heeft het ook nog ruim een jaar geduurd voordat ik mij ging aanmelden als vrijwilliger. In mijn huidige werk als projectmanager in de IT-wereld heb ik niet het gevoel dat ik iets doe voor onze maatschappij. Woensdag is mijn vrije dag en doordat mijn zoon inmiddels zes jaar is en regelmatig op woensdag speelafspraakjes maakt, had ik tijd over.”

Tineke liet een bericht achter op de website van ’t Boveneind. Na een eerste kennismaking is ze begonnen om op woensdagmorgen koffie te schenken op de derde verdieping.

“Vanaf dag één heeft mij dit energie gegeven. Wat waarderen de bewoners een kopje koffie of thee en wat voelt het dankbaar dit kleine gebaar voor ze te mogen doen! In de vakantieperiode neem ik mijn zoontje mee en helpt hij mij. De grote glimlach die hij de bewoners bezorgt vergeet je nooit meer!”